Marnotrawstwo żywności

Marnotrawstwo żywności

Duży hotel w Polsce rocznie wyrzuca jedzenie warte aż trzy Porsche! To tylko ułamek globalnego problemu, bo według ONZ marnuje się aż 1/3 światowej żywności – ok. 1,3 mld ton rocznie o wartości 1 bln dolarów. W Polsce na śmietnik trafia aż 4,8 mln ton żywności, mimo że 2,5 mln osób żyje w ubóstwie.

W rozmowie dla XYZ, Kacper Nosarzewski, członek zarządu Polskiego Towarzystwa Studiów nad Przyszłością i partner 4CF zwraca uwagę na nowe sposoby zagospodarowania odpadów żywnościowych, ale zadaje kluczowe pytanie: „Czy to na pewno korzystne i pożądane?”. Czy jesteśmy gotowi na realne zmiany? 

Przeczytaj więcej!

Bądź na bieżąco! Zapisz się do newslettera:

 

 

Zapisując się do naszego newslettera jednocześnie wyrażasz zgodę na przetwarzanie podanych przez Ciebie danych. Administratorem Twoich danych osobowych jest 4CF Sp. z o.o., z siedzibą przy Plac Trzech Krzyży 10/14, 00-499 Warszawa.

Przetwarzamy Twoje dane wyłącznie w celu wysyłania informacji dotyczących 4CF Sp. z o.o. i jej działalności drogą e-mailową. Twoje dane będą przetwarzane do czasu odwołania zgody – odpowiedni link będzie zawarty w każdym wysłanym przez nas newsletterze. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Podanie przez Ciebie danych jest dobrowolne, ale konieczne do przesyłania informacji dotyczących 4CF Sp. z o.o. i jej działalności. Przekazane przez Ciebie dane osobowe możemy przekazywać naszym dostawcom, którym zlecimy usługi związane z przetwarzaniem danych osobowych, np. dostawcom usług IT. Takie podmioty przetwarzają dane na podstawie umowy z nami i tylko zgodnie z naszymi poleceniami. Masz prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego. Więcej informacji o przysługujących Ci prawach oraz o przetwarzaniu Twoich danych osobowych znajdziesz w polityce prywatności.